Fabrikalar

Fabrikalar

Kalibre Boru müşterilerinden gelen talepleri zamanında ve yeterli düzeyde karşılamak adına son teknolojik gelişmelerin ışığında üretim tesislerine yatırım yaparak sektörde söz sahibi olmuştur. Yaptığı yatırımlarda kullandığı yüksek teknoloji ürünleri, makine alt yapısı ve süreçlere entegre edilmiş otomasyonun sağladığı yüksek verimlilik ile müşterilerinin güvenilir tedarikçisi olmaya devam etmektedir.

Dikişli Boru Üretimi
90.000 ton/yıl

Soğuk Çekim Boru Üretimi
60.000 ton/yıl

Kesilmiş ve İşlenmiş Boru
140 milyon adet/yıl

Boru Kaynak Tesisi

Son teknolojiye sahip kaynak hatlarımızda ERW (Electric Resistance Welding) tekniğiyle rulo saclar, yılların getirdiği tecrübeyle hassas ölçüleri karşılayacak şekilde boruya çevrilmektedir. Hatlarımızda 1 mm’den 8 mm’ye kadar kalınlıklar ve aşağıdaki kalitelerle sınırlı kalmamak üzere birçok değişik kalitede çelikten üretim yapılabilmektedir.

Kaliteler;

– Standart Çelikler S235/S275/S355
– Yüksek Mukavemetli Çelikler–  S315MC-S700MC
– Çift Fazlı Yüksek Mukavemetli Çelikler – DP600/DP800/DP1000
– Isıl İşlem Çelikleri – 26MnB5/30MnB5/34MnB5

Hassas Boru üretiminin ana hammaddesi olan kaynaklı boru üretiminin başlangıcında yer alan Kaynak Tesisimiz’de, dilme hattı, otomatik kaynak ve bitirme hatları, atmosfer kontrollü ısıl işlem fırını, kaynak çapağı alma, doğrultma, tavlama makineleri ile müşterilerimizden gelen teknik resimlere tamamen uygun kalarak çok hassas toleranslarla üretim yapılmaktadır.

Soğuk Çekim Tesisi

Otomotiv sektörünün istediği hassas toleranslar soğuk çekim yöntemi ile sağlanabilmektedir.

Soğuk şekillendirme işlemi gerçekleştirilecek tüm borular tav fırınından geçirilir ve bu sayede mikro yapının ve sertliğin tüm ürünlerde aynı olması sağlanır. Tav fırınlarında gerçekleştirilen bu işlemler sonrasında proses banyoları olarak tanımlanmış bölümde borular temizleme ve yüzey kaplama işlemlerine tabi tutulur.

Yapılan soğuk şekillendirme işlemiyle boruların ölçü ve mekanik değerleri değiştirilerek hassas toleranslı tamamen müşteri taleplerini karşılayacak ve uluslararası normlara uygun ürünler üretilir. Tesisimizde otomatik soğuk çekme hatları, atmosfer kontrollü ısıl işlem fırını, doğrultma makineleri, otomatik yüzey işleme hattı, EN normlarına göre Eddy Current ve Ultra Sonic test makineleri bulunmaktadır.

Kesme Tesisi

Soğuk çekim sonrası otomotiv üreticilerinin taleplerine uygun olarak ürünler komponent haline getirilmek üzere CNC kesme, lazer delme, işleme, boyama, bükme veya pres ünitelerine gönderilmekte ve bu bölümlerde tamamen müşteri spekt ve resimlerine uygun olarak doğrudan otomotiv bünyesine gidecek parçalar üretilmektedir.

Otomotiv Tesisi

Yüzeyi reaktif yağ ile kaplanmış borular tam otomatik soğuk çekme makinasına gönderilerek uç ezme, soğuk çekme, doğrultma, kesme ve paketleme işlemleri sanayi 4.0 kriterlerine uygun olarak entegre bir şekilde yapılmaktadır. Yapılan soğuk şekillendirme işleminde boruların ölçü ve fiziksel değerleri değiştirilerek hassas toleranslı tamamen müşteri taleplerini karşılayacak ve uluslararası normlara uygun ürünler üretilmektedir. Fabrikamızda ekipman olarak; tam otomatik entegre soğuk çekme hatları, otomatik ısıl işlem fırını ve yüzey işleme hatları robot entegre lazer makineleri, entegre amortisör-kardan mili kesme ve yıkama hatları, pozitif basınç kontrollü kapalı devre otomatik depolama sistemi bulunmaktadır.