Haberler

Haberler

Kalibre Boru Ar-Ge Merkezi Olmaya Hak Kazandı

Yazılı başvurumuz sonrasında, değerli hocalarımızın hakem değerlendirmeleri ve son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın değerli komisyon üyelerinin onayı ile Şubat 2023 itibariyle Ar-Ge Merkezi olmaya hak kazandık. Ülkemizin önemli firmalarının öncülük ettiği bu Ar-Ge Merkezi yapılanmasında bizim de yer alıyor olmamız çok önemli.

Sonraki adımımız, bu motivasyola üniversitelerimizle olan işbirliklerimizi daha da arttırarak, halihazırda devam eden Ar-Ge çalışmalarımıza hız kazandırıp, katma değerli ürünler üretmeye devam etmek olacak.

Otomotiv Tesisi Yatırımı

40 yılı aşkın tecrübemizin getirdiği bilgi birimi ile yeni tesisimizde, otomotiv sektörüne yönelik geniş bir ürün yelpazesinde üretim gerçekleştirilecektir. Kalibre Boru, toplam 50 milyon US$’ı aşan yatırım bedeli ile sektörde bir ilki gerçekleştirmiş ve tek bir çatı altında tam entegre üretim anlayışıyla sacdan son ürüne uzanan, son teknoloji ile güçlendirilmiş prosesi yaşama geçirmiştir. Bu yatırımla beraber ülkemizde ve yurt dışında üretilen her türlü araca şasi parçaları, amortisör, titreşim sönümleyiciler, direksiyon, şaft, rot ve motor aksamları için komponentler üretilebilecek, ülkemizin otomotiv üretimi ve ihracatındaki dünyadaki söz sahibi durumunu daha da güçlendirecektir.

TURQUALITY

Kalibre Boru olarak, dünyanın ilk ve tek devlet destekli markalaşma programı olan “Turquality Marka Destek Programı’na” kabul aldığımızı paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.

Uluslararası arenada markamızı daha da güçlendirerek, ülkemizi gururla temsil etmeye devam edeceğiz.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Sn. İsmail Demir ve beraberindeki heyet fabrikalarımızı ziyaret ederek üretimlerimiz hakkında bilgi sahibi oldu.

Yüksek ürün çeşitliliğimiz, sahip olduğumuz yenilikçi ve çevik yönetim anlayışımız sayesinde ilgili tüm sektörlerde tartışmasız liderliğimizi sürdürüyoruz.

2019 İhracat Artışı 3’üncüsü Kalibre Boru’ya Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği’nden (TAYSAD) tebrik.

Detaylar için tıklayın >

50 milyonluk yatırımla 350 kişi iş sahibi olacak

Doruktakiler 2017 değerlendirmelerinde büyük jüri oylamasında yaptıkları otomotiv yatırımı için ‘Yılın Yatırımı’ ödülünün sahibi olan Kalibre Boru’nun sahibi Şerif Ünan, “Türkiye’de yapılmayanları yaptık” dedi. 50 milyon dolarlık yatırımla 350 kişi iş sahibi olacak

Haberin devamı >

Dünyada üretilen her otomobilde Kalibre Boru’dan bir parça var

İzmitli işadamı Şerif Ünan tarafından 43 yıl önce kurulan Kalibre Boru, yıllar içinde hedefini hep büyük tuttu ve sonunda dünya otomotiv sektörünün “en büyükleri” arasına girmeyi başardı.

Haberin devamı >